Zonnehuis

Locatie Het Zonnehuis
Zonneplein 29, 1033 EK Amsterdam Noord

– Het Zonnehuis ligt op 6 minuten fietsen van de NDSM-werf. Achter Amsterdam Centraal Station vertrekt om het kwartier een pont naar de NDSM-werf.
– Vanaf Amsterdam Centraal Station (bus 35) en Amstelstadion (bus 37) rijdt om het kwartier een bus naar halte Maanstraat of halte Meteorensingel.
– Vanaf Amsterdam Sloterdijk (bus 36) rijdt elke tien minuten een bus naar halte Standerdmolen.
– Parkeren rondom het theater is gratis.

Klik hier voor de routebeschrijving.

 

Geschiedenis van OpusOne

boyhazes-20141108-3504

OpusOne heeft een nieuw kantoor! Het Zonnehuis is het meest oorspronkelijke theater van Amsterdam, en is te vinden aan het Zonneplein in Amsterdam Noord.

Het Zonnehuis is een prachtige monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl en een ontwerp van ir. Jacoba Mulder. Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode.

1Het Zonnehuis werd gebouwd voor het gemeenschapsleven van -met name- bewoners van het Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Oorspronkelijk als verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM terrein, wat nog geen twee kilometer van het Zonnehuis ligt. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen.

7Het Zonnehuis is te huur voor congres, diner, concert of receptie via www.stadsherstel.nl of 020-5200090.

Voor meer informatie, kijk op de website van ‘t Zonnehuis of lees het interview van het Parool met Maarten Voogel van OpusOne over het Zonnehuis.