Skip to main content

Music and Lyrics by William Finn / Book by William Finn and James Lapine

OVER DE MUSICAL

Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, leidt dat tot pijnlijk-komische confrontaties. Marvins zoon Jason besluit dan dat hij zijn Bar Mitswa niet wil vieren. Zeker niet wanneer Whizzer een vreemde ziekte krijgt die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. Dan krijgt de viering van Jason’s volwassenwording alsnog een onverwachte wending.

Falsettos is de muzikale autobiografie van William Finn (tekst en muziek). Het ‘book’ van deze musical is van James Lapine, vooral bekend van zijn samenwerking met Stephen Sondheim (Into the Woods en Passion). De regie en vertaling van Falsettos zijn in handen van Koen van Dijk. Falsettos wordt gemaakt in nauwe samenwerking met DeLaMar Theater.

Rosalie de Jong

Trina

Rosalie studeerde in 2006 af aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater in Amsterdam. Na haar opleiding speelde ze o.a. in de musicals Wat Zien ik?!, Forbidden Musicals en All Shook Up – Love Me TenderI. Ook was De Jong te zien in Op zoek naar Mary Poppins. Ze behaalde de finale en werd uiteindelijk 3e.
Na Op zoek naar Mary Poppins volgden de musicals Petticoat, Droomvlucht, waar ze de elfenkoningin Titania speelde, Vijftig Tinten Grijs.. De Parodie, Heerlijk Duurt Het Langst en was ze te zien als Blonde Greet in de reprise van De Jantjes.
Ik Duitsland was Rosalie o.a. te zien in Rocky das Musical, Titanic en was ze alternate Donna in de Duitse en Oostenrijkse tour van Mamma Mia! Eind 2019 kroop ze weer in de rol van Donna maar deze keer in Nederland.
Vanaf november 2021 tot juni 2022 speelde Rosalie in de Canadese musical Come From Away als Diane Grey, Crystal en anderen, waarvoor ze genomineerd was voor een Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een kleine musical.
Ze was vijf jaar lang de vaste voice-over van IKEA en spreekt al zeven jaar de commericals in voor de online kaartenwinkel Greetz.nl.

William Spaaij

Marvin

Biografie William Spaaij

Opleiding
William volgde een vooropleiding bij Song & Dance in Zwolle. Daarna voltooide hij in 2004 de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater.

Theater
Zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, The Last Five Years, Sonneveld in DeLaMar, De Tweeling en HAIR.

In seizoen 2018/2019 was William te zien als Flip van Duijn in Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Meest recentelijk was hij te zien als Valentine in het laatste meesterwerk van David Bowie; Lazarus.

Ook maakte hij in 2019 zijn regiedebuut met de nieuwe Nederlandse musical; Stil in mij.

Prijzen
William werd in zijn carrière maar liefst acht maal genomineerd voor een Musical Award. In 2009 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins en in 2015 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

Overig
William was te zien in het televisieprogramma Wie Is De Mol? in 2012.

Job

Job Greuter

Whizzer

Job Greuter (23) studeerde in 2018 cum laude af aan de Muziektheater-afdeling van Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano & cello) en schrijver/componist bij diverse muziektheater-producties door het hele land. Zo speelde hij de afgelopen jaren in o.a. “Cellokrijgers” (Oorkaan & Cello-octet Amsterdam), “A Little Night Music” (Nederlandse Reisopera) & “List, Shaffy & Piaf” (De Graaf & Cornelissen Entertainment). Daarnaast schreef hij muziek voor o.a. producties van Schouwburg Kunstmin te Dordrecht en stichting Kunstklank te Noordwijk. Naast zijn werkzaamheden is hij bezig met de afronding van zijn tweede bachelor aan de afdeling Klassieke Muziek (cello) van Codarts Rotterdam.
In 2016 ontving hij een Stipendium voor aanstormend muziektheater-talent van het college van bestuur van Erasmus University Rotterdam & Codarts Rotterdam.
Danique

Danique Graanoogst

Charlotte

Danique heeft van 2009 tot 2015 de vooropleiding gevolgd aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts en is daarna doorgestroomd naar de HBO bacheloropleiding, waar ze in 2019 afstudeerde.
Danique was eerder te zien in Mamma Mia!, Hello, Dolly! en afgelopen jaar vertolkte ze de rol van Meghan Markle in Diana en Zonen.
In samenwerking met de musical Diana en Zonen bracht ze ook het nummer ‘Dit Ben Ik’ uit dat nu op Spotify staat.
Ook speelde ze een gastrol in Flikken Maastricht en verleent ze haar stem aan series op Disney+ en radio commercials.
Ad

Ad Knippels

Mendel

Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997.
In de jaren daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig acteur. Hij speelde rollen in klassieke stukken als Midzomernachtsdroom (RO-theater), Gijsbrecht van Aemstel (Het Toneelt Speelt) en Karakter (Hummelinck Stuurman), in nieuw geschreven stukken als Zullen we het liefde noemen, Goedbloed en Het Vierde Rijk van Peer Wittenbols voor Oostpool, en hij was 10 zomers lang te zien in de grote spektakelvoorstellingen in het openluchttheater van Het Amsterdamse Bos, waaronder Wat u wilt (Shakespeare), De Kaukaksiche Krijtkring (Brecht), de titelrol in Ivanov (Tsjechov) en Don Q (Jeroen van den Berg).
In musicals en muziektheatervoorstellingen heeft hij vele grote rollen gespeeld. Hij speelde Bruce in het indrukwekkende Fun Home, Vlad in Anastasia en Dick in The bridges of Madison County. Verder speelde hij oa. in Ciske de Rat, Mamma Mia, The Full Monty, Grand Hotel, Love Story, en Amandla! Mandela. In de succesvolle klassieker The Sound of Music vertolkte hij de hoofdrol van Kapitein von Trapp.
In 2011 ontving Ad de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening. In 2020 werd hij voor een John Kraaijkamp Musical award genomineerd zowel voor zijn rol als Bruce in Fun Home als voor zijn rol als Vlad in Anastasia.
Ook op televisie is Ad regelmatig te zien. Recentelijk in zijn vaste rol van rechercheur Willem Wagenaar in de populaire dramaserie Klem. Daarnaast in series als Hoogvliegers, Baantjer, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, Dokter Tinus, Moordvrouw, A’dam-E.V.A. , La Famiglia, en de ziekenhuisserie CMC.
Op het witte doek was hij te zien in films als Lucia de B., De Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen, Riphagen, Lepel, Alles Is Liefde en De Storm.
Julia

Julia Herfst

Cordelia

Julia Herfst volgde haar opleiding aan de Amsterdamse toneelschool/kleinkunstacademie en heeft de opleiding Frank Sanders Akademie afgerond in 2014. Tijdens en na haar opleiding maakte ze voorstellingen als 'De meisjes van de Bijenkorf' en 'De meisjes van het adviesbureau' met haar duo 'Van Rossum & Herfst'. Ook trad ze een aantal jaar op als MC bij een Burlesque show in een nachtclub in Amsterdam. Op het toneel was ze onder andere te zien in Eline Vere, SKY de musical, The Full Monty (waarvoor zij in 2019 voor een musical award als aanstormend talent is genomineerd) en liedjesprogramma's als 'Telkens weer het Dorp' en 'De dag dat ik Robert Long Ontmoette'. Op televisie speelde ze o.a. gastrollen in Bloedverwanten, Tessa, Jeuk, Odds en Flikken Maastricht.
Donny

Donny Keune

Jason

Donny is 11 jaar en heeft in 2019 de rol van John gespeeld in Fun Home. In 2019-2020 was hij te zien als kleine Charlie in de musical Kinky Boots.
Milan

Milan van Lipzig

Jason

Voor de 13-jarige Milan is Falsettos zijn professioneel debuut!

Wat wil ik nog meer - Musical Sing-a-Long 2020

Vertaling en regie

KOEN VAN DIJK

Regieassistent en kinderbegeleiding

BAS VAN RIJSWIJK

Arrangementen en muzikale leiding

MARCO BRAAM

2e muzikaal leider

SAM NIEUWENHUIJS

Choreografie

CHIARA RE

Assistent choreografie

ARJEN KIMENAI

Kap en grime

CELINE BAKX

Decor

ERIC GOOSSENS

Kostuums

MAYA SCHRÖDER

Lichtontwerp en operator

NICK ZWOLSMAN

Geluidsontwerp

JEROEN BAS

Geluidstechnicus

WOUTER LAMB

Fotografie

LIZA KOLLAU

Drums

JERMAINE KANBIER

Gitaren

FREEK MULDER
JULIA KOOREMAN

Rehearsal double

BART VAN VELDHOVEN

Uitvoerend producent

NIMFE SESSINK

Deze productie kwam tot stand met toestemming van Auteursrechtenbureau TDI Agency Holland.