Spring Awakening wegens succes verlengd!

SPRING AWAKENING

Book & Lyrics

Steven Sater

Music

Duncan Sheik

Based on the play by Frank Wedekind

Spring Awakening: controversiële thema’s op explosieve rockmuziek Nieuwe Nederlandse productie van OpusOne, regie door Koen van Dijk 

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

SPEELDATA

Vrijdag 24-12-21
20.00 uur
Zaterdag 25-12-21
14.00 uur
Zondag 26-12-21
14.00 uur
Dinsdag 28-12-21
20.00 uur
Woensdag 29-12-21
20.00 uur
Donderdag 30-12-21
20.00 uur
Zondag 02-01-22
14.00 uur
Zondag 02-01-22
19.00 uur
Maandag 03-01-22
20.00 uur
Woensdag 05-01-22
20.00 uur
Donderdag 06-01-22
20.00 uur
Vrijdag 07-01-22
20.00 uur
Zaterdag 08-01-22
20.00 uur
Zondag 09-01-22
14.00 uur
Maandag 10-01-22
20.00 uur
Woensdag 12-01-22
20.00 uur
Donderdag 13-01-22
20.00 uur
Vrijdag 14-01-22
20.00 uur
Zaterdag 15-01-22
20.00 uur
Zondag 16-01-22
14.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de laatste nieuwtjes!

CAST

Fotografie: Dana van der Geer

Ad Knippels

Alle volwassen mannenrollen

Ad Knippels is vooral bekend door zijn rollen in grote musicals als The sound of Music (Kapitein von Trapp), Anastasia (Vlad), Fun Home (Bruce), Ciske de Rat, Mamma Mia, Grand Hotel, Love Story, The Bridges of Madison County en The Full Monty. In 2011 ontving Ad de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening, en in 2020 werd hij genomineerd voor zijn rollen in zowel Fun Home als Anastasia. Ook in toneelstukken heeft hij zijn sporen verdiend. Op televisie speelde hij diverse rollen in zowel nationale als internationale series, tevens speelt Ad speelt een vaste rol in de populaire serie Klem. Dit jaar zal hij te zien zijn in de theatervoorstelling Falsettos evenals in De Veroordeling, een speelfilm over één van de beroemdste en langstlopende moordzaken in Nederland. Ad is vaak te horen in animatieseries en luisterboeken.

Aniek Venhoeven

Ilse

Aniek Venhoeven is tijdens Spring Awakening afgestudeerd van de opleiding muziektheater aan Codarts Rotterdam.
Tijdens haar studie speelde zij o.a. in Gypsy the Musical, geregisseerd door Lisse Knaapen, en werd zij bij haar afstudeersolo gecoacht door Sanne Vogel. Aniek volgde lessen en masterclasses van o.a. Paul Eenens, Pim Veuling, Anouk Beugels en Marije Gubbels.
Aniek volbracht haar stageperiode bij het Wilminktheater, waar zij in de familiemusical Scrooge van Jasper Verheugd en in de komische Santa’s Revue geregisseerd door Bruun Kuijt speelde.
Volgend jaar vertrekt zij voor een half jaar naar Amerika om musical theater studeren op The University of the Arts in Philadelphia.

Bas van Rijswijk

Ernst

Bas is dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Als kind speelde hij Friedrich in The Sound of Music van Stage Entertainment.
Tijdens zijn opleiding speelde hij in City of Strangers onder regie van Paul Eenens én vertolkte hij de rol van Schub in Anyone Can Whistle onder regie van Koen van Dijk.
Voor zijn eindexamen speelde hij de rol van Jamie in een bewerking op de musical Everybody's Talking About Jamie, geregisseerd door Terence van der Loo.

Bente Mulan Nanayakkara

Thea

Bente heeft in 2020 haar bachelor in performing arts behaald aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens de opleiding heeft ze samengewerkt met onder anderen Stanley Burleson, Anthony Burrell, Ashley Wallen en Lloyd Culbreath. Ze heeft deelgenomen aan de uitwisseling met de Götenburg Universiteit in Zweden onder leiding van Andy Señor Jr. en Rich Ascroft.
Als kind maakte zij deel uit van het ensemble in de musical Joseph van Stage Entertainment. Daarnaast is ze te zien in verschillende commercials en heeft ze shows gedaan in onder andere de Ziggo Dome, Johan Cruijf Arena en Ahoy Rotterdam en heeft ze twee keer het Musical Awards Gala mogen openen.

Dave Rijnders

Melchior

Dave studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, richting muziektheater. Hij kreeg zanglessen van Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en Ivar Constenoble. Tijdens zijn opleiding speelde hij in A Little Night Music onder regie van Koen van Dijk en in City of Strangers (een montagevoorstelling gebaseerd op het werk van Stephen Sondheim), geregisseerd door Paul Eenens.
Zijn professionele theaterdebuut was als kind in 2010 in de musical Oliver! door Musical van Vlaanderen waar hij gang-lid Handwalker speelde. Vlak voordat de theaters sloten, eind 2020, zou Dave meespelen in De Nieuwe Lichting door Stichting Nanoek. Na Spring Awakening zal Dave te zien zijn in de rol van Omar in Disney’s Aladdin door Stage Entertainment.

Juul van de Laar

Moritz

Juul studeerde deze zomer af aan de opleiding Muziektheater aan Codarts, Rotterdam.
Voor zijn studie speelde hij al eens de rol van Ernst in een productie van Spring Awakening, deze won 4 Amateur Musical Awards, waaronder die voor beste ensemble.
Tijdens zijn studie zong Juul meermaals als solist mee met Musical Meets Opera van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Ook speelde hij in de familiemusical Scrooge van het Wilminktheater in Enschede.
Hij heeft les en masterclasses gehad van oa. Stefan de Walle, Paul Eenens, Willemijn Verkaik, Marije Gubbels, Marijn Brouwers, Pim Veulings en Anouk Beugels.

Lot Berendse

Martha

Lot is onlangs afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting muziektheater.
Tijdens haar opleiding werkte ze samen met regisseur Koen van Dijk aan ‘The Last Five Years’ en speelde ze haar eigen versie van ‘The Light In The Piazza’ onder theatrale coaching van Frédérique Sluyterman van Loo. In december 2020 liep Lot stage in drie producties bij het Wilmink Theater in Enschede en was zij onder andere te zien als ‘Fanny Scrooge’ in de kerstmusical ‘Scrooge’ onder regie van Jasper Verheugd.
Volgend jaar zal Lot zich verder specialiseren op de Master of Music op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting muziektheater.

Luuk Haaze

Hänschen

Luuk is recentelijk afgestudeerd in de richting muziektheater aan Codarts Rotterdam.
Hij speelde als kind al in verschillende professionele musicalproducties, zoals Joseph (Samuel) en Kruimeltje de musical (Spijker).
De afgelopen jaren speelde Luuk in oa. Roodkapje de musical, Benjamin de Beer, Slopera en Scrooge. Komend theaterseizoen is Luuk te zien in de voorstelling Willem Junior van STENT Producties.
Naast theater treedt Luuk regelmatig op als vocalist. Zo werkte hij meermaals samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest als solist en nam hij deel aan het ‘Kerst komt altijd concert’ in het Wilminktheater met het ‘Phion’ (voormalig het orkest van het oosten).
Ook is Luuk te zien in enkele videoclips van de televisieserie ‘Jul en Julia’ op RTL Telekids en verleende hij zijn stem voor het hoorspel ‘Gabbertje’ wat te horen was op radio 3FM.

Shay Lachman

Otto

Shay Lachman is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij behaalde hier de bachelor muziektheater. Shay kreeg zanglessen van Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Charles Hens. Daarnaast volgde hij spellessen bij Brigitte Odett, Marc Krone, Roeland Vos en Ad Knippels. Danslessen kreeg hij van Daniëlle Waijers, Ken Molineux, Monique Hombergen, Esther van Boxtel en Monira Mcintosh.
Tijdens zijn opleiding speelde hij Jason in Bare, A Pop Opera, Magruder in Anyone Can Whistle en Gibran in Broken Wings.

Sterre-Luna Zangirolami

Anna

Sterre-Luna Zangirolami studeerde in 2020 af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam en behaalde zo haar Bachelor in Dans/Musical Theater en Docent Dans.
Tijdens haar opleiding was ze o.a. te zien in The Christmas Show in de Ziggo Dome o.l.v. Stanley Burleson (2017/2018) en heeft ze deelgenomen aan een uitwisseling met de Zweedse opleiding Gothenburg Academy of Music and Drama o.l.v. Rich Ascroft, Andy Señor Jr. en Nina Norblad. Verder heeft ze tijdens haar opleiding samengewerkt met internationale choreografen waaronder Anthony Burrell, Ashley Wallen, Lloyd Culbreath en Valarie Pettiford.

Sterre Verschoor

Wendla

Sterre studeerde in 2020 af van de opleiding Muziektheater aan Codarts Rotterdam. Tijdens haar studie speelde ze in Annie de Musical van Stichting Theateralliantie als Pepper en maakte ze deel uit van het ensemble. Als kind was ze te zien in de musicals Ciske de Rat en Mary Poppins van Stage Entertainment Nederland.
Aankomende zomer zal Sterre te zien zijn in haar eigen voorstelling BLOOS. Daarnaast zal ze in de voorstelling De Nieuwe Lichting spelen van stichting NANOEK, een project waar zij tevens initiatiefneemster en organisator van is.

Thijs Snoek

Georg

Thijs Snoek studeerde in 2020 af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting muziektheater. In schoolproducties speelde hij in A Little Night Music geregisseerd door Koen van Dijk en in City of Strangers geregisseerd door Paul Eenens. Op school heeft hij lessen gevolgd bij o.a. Edward Hoepelman, Marc Krone, Ad Knippels en Daniëlle Waijers. Vóór zijn studie was hij te zien in de Nederlandse tour van Grease in de rol van Roger en tijdens zijn studie speelde hij in de Duitse productie van Kiss me, Kate als Gremio. Aankomend seizoen zal hij te zien zijn in de productie van Miss Saigon in Wenen als first cover Chris en ensemble. Tevens werkt Thijs als stemacteur bij SDI Media en Wim Pel Productions en is hij te horen in verschillende series.

Wieneke Remmers

Alle volwassen vrouwenrollen

Wieneke studeerde in 2000 af aan de opleiding Muziektheater aan de Fontys hogeschool en is sindsdien in meer dan 20 (musical)-producties te zien geweest. Zo was ze oa te zien in the Sound of Music (Maria), de Jantjes (Blonde Greet), Annie (Grace Farrel), Rembrandt (Saskia) en Into the Woods (Bakkersvrouw). Ze werd 4 keer genomineerd voor een John Kraaijkamp musical-award. Verder is ze ook werkzaam als voice-over en regisseur. Komend seizoen is de te zien als Alice Bean in de musical Titanic.

CREATIVES

Regie

KOEN VAN DIJK

Muziekarrangementen

EZRA VAN NASSAUW

Vertaling

DANIËL COHEN

Choreografie

ROY JONATHANS

Kostuums

MARTIJN J. KRAMP

Decor

ERIC GOOSSENS

Licht

NICK ZWOLSMAN

Geluid

JEROEN BAS

Haarwerk

CELINE BAKX

Regie-assistent

DANA VAN DER GEER

Met dank aan

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO in opdracht van Music Theatre International (Europe).

Produced on Broadway by, IRA PITTELMAN, TOM HULCE, JEFFREY RICHARDS, JERRY FRANKEL, ATLANTIC THEATER COMPANY, Jeffrey Sine, Freddy DeMann, Max Cooper, Mort Swinsky/Cindy and Jay Gutterman/Joe McGinnis/Judith Ann Abrams, ZenDog Productions/CarJac Productions, Aron Bergson Productions/Jennifer Manocherian/Ted Snowdon, Harold Thau/Terry E. Schnuck/Cold Spring Productions, Amanda Dubios/Elizabeth Eynon Wetherell, Jennifer Maloney/Tamara Tunie/Joe Cilibrasi.

The world premiere of “SPRING AWAKENING” was produced by the Atlantic Theater Company by special arrangement with Tom Hulce & Ira Pittelman.

Orchestrations                  Vocal Arrangements                      String Orchestrations
Duncan Sheik                     AnnMarie Milazzo                           Simon Hale